Porady dnia

Porady dnia

Aktualności Seniora

Aktualności Seniora

Zdrowie Seniora

Zdrowie Seniora

Pasje Seniora

Pasje Seniora

Poziomkowo-malinowa herbata

Poziomkowo malinowa herbata

Ciepłe dni bardzo szybko mijają. Jeszcze niedawno wypoczywaliśmy nad morzem, a już w kalendarzu pojawiła się jesień. Jeśli więc chcemy przywołać wspomnienia letnich chwil, to warto przygotować owocowe herbaty według przepisów ekspertów marki Akbar.

Pyszne i soczyste owoce to najlepsze wspomnienie wakacji. Jeśli nie posiadamy swoich zasobów zamrożonych na zimowy czas, to warto skorzystać z tych kupnych. Z pewnością za ich sprawą, nasz napój przeniesie nas ponownie w ciepłe, letnie promienie słoneczne.

Poziomkowo-malinowa herbata

Słodkie maliny to nie tylko pyszne owoce, ale również cenne źródło witamin i minerałów polecane przez wielu diabetyków i dietetyków. Mają niski indeks glikemiczny, a przy chłodniejszej pogodzie napary z dodatkiem soku malinowego doskonale nas rozgrzeją.

Składniki:

  • Herbata Akbar Pure Ceylon
  • Suszone maliny
  • Świeże (lub mrożone) maliny i poziomki
  • Miód

Przygotowanie:

Herbatę z dodatkiem suszonych malin parzymy przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodajemy świeże owoce i miód. Dokładnie mieszamy.

Jagodowo-jeżynowa herbata

Lipiec jest miesiącem jagód, niestety, tak szybko jak się pojawiają, tak szybko znikają. Jeśli nie zdążyliśmy skorzystać ze świeżych owoców warto zaopatrzyć się w te mrożone i przygotować pyszną herbatę na ich bazie.

Składniki:

  • Herbata Akbar Pure Ceylon
  • Mrożone jagody i jeżyny
  • Miód lipowy

Przygotowanie:

Herbatę parzymy przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodajemy owoce i miód. Dokładnie mieszamy.

Cytrynowa herbata

Duża ilość cytryny nie tylko będzie smacznym dodatkiem do herbaty, ale również niezwykle zdrowym. Mimo tego, że nie są to owoce o największej dawce witaminy C, to nadal mają jej wystarczającą ilość, aby poprawić naszą odporność i ustrzec przed pierwszymi, jesiennymi infekcjami.

Składniki:

  • Herbata Akbar Pure Ceylon
  • 1 duża cytryna
  • Miód lipowy
  • Mały kawałek korzenia imbiru

Przygotowanie:

Herbatę parzymy przez 3-4 minuty. Dodajemy starty na tarce korzeń imbiru i pokrojoną cytrynę. Dosładzamy miodem do smaku.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież