Grill kojarzy nam się głównie z mięsem, jak się okazuje, bardzo niesłusznie.
Wegetarianie wcale nie muszą rezygnować ze spotkań przy ruszcie, szczególnie, że latem są one tak popularne. Wystarczy kilka pomysłów, ulubione warzywa i można przygotować pyszne dania na grilla. Koniecznie wypróbujcie przepisy ekspertów marki Sandra.
Sekretem smacznych dań z grilla, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich, są odpowiednie przyprawy i marynaty. Jeśli warzywa mają przejść smakiem sosów, warto pozostawić je na kilka godzin, lub najlepiej na całą noc, w chłodnym miejscu. Po takim przygotowaniu każde danie będzie smaczne i aromatyczne.
Burgery z grzybami portobello
Grzyby portobello to nic innego jak odmiana popularnej… pieczarki. Kucharze chwalą je za wyjątkową zdolność do pochłaniania smaków i zapachów. Dlatego tak dobrze się je marynuje – w krótkim czasie grzyby zyskują smak i aromat przypraw.
Składniki:
- 2-3 pieczarki portobello
- 3 łyżki sosu BBQ
- 3 łyżki sosu sojowego
- Łyżka harissy marki Sandra
- Łyżka soku z cytryny
- Bułki
- Rukola
- Ser pleśniowy
- Papryka czerwona
Przygotowanie: