Przepis - makaron z krewetkami

spaghetti z krewetkami

Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami

Proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu? Takie właśnie jest spaghetti z poniższego przepisu! Ciekawe dodatki, szybkie przygotowanie i wyśmienity efekt końcowy sprawią, że spaghetti z krewetkami będzie często gościło w menu każdego smakosza. Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu oraz wśród miłośników tradycyjnych potraw.

Składniki dla 3 osób:

15 krewetek

3 łyżki masła

Mała cebula

Ząbek czosnku

8 pomidorków koktajlowych

1 pomidor bez skórki

150 ml wody, bulionu lub białego wina

1 łyżka sosu sojowego

Parmezan do oprószenia

300g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti


Przygotowanie:

Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy 3 Pauly gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem. Gotowe ! smacznego !