Kolacja rekonstrukcyjna

kolacja krolewska

Królewskie menu kolacja rekonstrukcyjna oraz warsztaty kulinarne

Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie kulinarne – wykwintną kolację rekonstrukcyjną połączoną z warsztatami kulinarnymi! W styczniowym menu będą królować ostrygi!

Sięgając do oryginalnego menu uczty wydanej 10 marca 1870 r. przez króla Belgii Leopolda II, przygotujemy wykwintne dania i desery. Produktem głównym tego wieczoru będą ostrygi, które przyrządzimy i podamy po królewsku! Wybrane potrawy, które znalazły się w menu bankietu wydanego przez króla Leopolda II, przygotujemy wspólnie podczas warsztatów kulinarnych pod okiem kuchmistrzów wilanowskich. Następnie zasiądziemy do uroczystej kolacji przy świecach, podczas której będziemy mogli wysłuchać barwnych opowieści z epoki.

Wydarzenie otworzy cykl, w którym będziemy poznawać menu europejskich dworów królewskich i arystokratycznych z okresu XIX i pierwszej połowy XX w.

ODBIORCY: osoby dorosłe
MIEJSCE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie | Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
TERMIN: 20 stycznia, godz. 15.00

WSTĘP: 200 zł
Adrian Ordakowski
t: 531 058 880
m: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.