Porady dnia

Porady dnia

Aktualności Seniora

Aktualności Seniora

Zdrowie Seniora

Zdrowie Seniora

Pasje Seniora

Pasje Seniora

W dwa dni po 25 dań dziennie

Villa Intrata

Taste Master po raz pierwszy w Polsce!

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska wraz z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie organizują największe wydarzenie kulinarne jakie kiedykolwiek odbyło się w naszym kraju. Wzorem zainicjowanego przez naszych kolegów z Austrii wydarzenia, cieszącego się niezwykłym uznaniem i popularnością wśród wiedeńskich foodies, chcemy zaprezentować polskim smakoszom 50 spośród najciekawszych szefów kuchni w Polsce. Poniżej szczegóły tej niezwykłej imprezy:

TASTE MASTERS – SPRÓBUJ DAŃ 50 RESTAURACJI W JEDEN WEEKEND

Majówka, jakiej jeszcze nie było! W Pałacu w Wilanowie będzie Was osobiście karmić 50 wybitnych szefów kuchni z całej Polski!

2 dni – po 25 dań dziennie – degustacje znakomitych win i piw – warsztaty smaku

Wśród gotujących szefów takie gwiazdy jak legendarny Kurt Scheller, Robert Sowa, zwycięzca Top Chefa Martin Gimenez Castro, zwyciężczynie Masterchefa Beata Śniechowska i Magdalena Nowaczewska, bohaterowie noża i ekranu Andrzej Polan, David Gaboriaud, Aleksander Baron, Adam Chrząstowski a także wielu innych wyśmienitych szefów. Każdy z nich przygotuje dla Was jedno ze swoich ulubionych dań! A wszystko w atmosferze wysmakowanego pikniku w pięknej Villi Intrata i przyległym zabytkowym parku.

Jesteś w stanie tyle zjeść?

Bilet upoważnia do degustacji wszystkich dań, próbowania wszystkich win i piw oraz udziału w warsztatach smaku. Każdego dnia swoje dania zaprezentuje 25 szefów – 12 w pierwszej połowie dnia i kolejnych 13 południu. Startujemy o 10.00 i wydajemy ostatnie dania o 19.00.

Do zobaczenia przy stole w Villa Intrata!

Bilety w cenie 150 PLN za jeden dzień lub 250 PLN za dwa dni.

Partnerami tego wyjątkowego wydarzenia są: Grimbergen, MOWI, Gastro Magic, MB Motors Mercedes Benz, Coravin, PKP Intercity S.A., Stołeczne Biuro Turystyki oraz Dzielnica Wilanów miasta stołecznego Warszawy.

***

Żółty przewodnik Gault&Millau powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w kilkunastu krajach świata i jest ogólnoświatowym źródłem informacji o tym, gdzie warto jeść. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami. Ich liczba, od 1 do 5, wskazuje na rangę restauracji i poziom serwowanych dań.

 

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Museum of King Jan III's Palace at Wilanów  

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież