Pogoda za oknem nie rozpieszcza, tym bardziej warto przypomnieć sobie smaki lata i wykorzystać sezonowe owoce.
Koktajle na bazie malin i jeżyn są pyszne i niezwykle proste w przygotowaniu, a na dodatek przywracają wakacyjne wspomnienia.
Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym
Składniki (na 1 porcję):
- maliny 50 g,
- mango 50 g,
- jogurt typu greckiego (np. od OSM PIĄTNICA 200 g),
- syrop imbirowy ok. 2 łyżek
Przygotowanie:
Zmiksować maliny i mango na mus. Jogurt wymieszać z syropem imbirowym. Przelewać warstwami do szklanego naczynia.
Smacznego!
Koktajl z jeżyn z powidłami śliwkowymi
(Składniki na 1 porcję):
- jeżyny 150 g,
- jogurt naturalny (np. od OSM PIĄTNICA 150 g),
- łyżka powideł śliwkowych
Przygotowanie:
Zblendować jeżyny z jogurtem, na dnie szklanego naczynia ułożyć powidła, zalać koktajlem.
Smacznego!