Przepis na rollsy z cukinii

Rollsy z cukinii

Rollsy z cukinii z serkiem Milandia

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Czas przygotowania: ok. 20 min

Składniki:

 

młode cukinie – 2 sztuki

oliwa – 1 łyżka

serek śmietankowy z jogurtem np. Milandia od OSM Piątnica - 1 sztuka

wędlina dojrzewająca – ok. 16 plasterków

oliwki zielone

sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Cukinię pokroić wzdłuż  w cienkie plasterki, posmarować z obu stron w oliwą, następnie oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki przełożyć do blaszki i upiec
w rozgrzanym do 220°C  piekarniku, żeby zmiękły (mogą się lekko zrumienić). Następnie wyłożyć z piekarnika i wystudzić. Każdy plasterek posmarować serkiem, położyć plasterek wędliny dojrzewającej, oliwkę i delikatnie zrolować.

Smacznego!