Tosty z miodem jeżynami

Tosty z miodem jezynami 1

Soczysty smak pełni lata: Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami

Już niebawem na krzewach dojrzeją pierwsze jeżyny. Smakowitych sposobów na wykorzystanie tych słodkich i cierpkich zarazem owoców jest wiele. A co gdyby połączyć je z wytrawnymi tostami? Zapiekane kromki z serem przepełnią się smakiem pełni lata, jeśli w formie ich uzupełniania podamy kilka soczystych owoców jeżyny.

Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

 

Składniki:

  • 6 kromek chleba pszenno-żytniego
  • 6 plasterków sera Podlaskiego MSM Mońki
  • 6 łyżeczek miodu
  • świeże jeżyny
  • kilka gałązek rozmarynu

Przygotowanie:

Kromki chleba przekroić na pół i zapiec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Na gorące tosty położyć po plasterku sera żółtego. Następnie polać miodem i przykryć drugim tostem. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu i jeżynami.

Smacznego!