Kuchnia żydowska to nie tylko czulent z wołowiny, gefilte fisz czy siekana wątróbka…. Bogata i aromatyczna kuchnia oparta na serach, orzechach i oliwkach, warzywach ziołach, świeżych i suszonych owocach ma do zaoferowania fantastyczne smaki bezmięsnych dań.
Na najbliższych warsztatach kulinarnych, 22 listopada 2018 o godz. 17.30, będzie można odkryć nowe odsłony tradycyjnych potraw i dowiedzieć się jak jeść smacznie i zdrowo.
W czwartkowe popołudnie dowiemy się jak zrobić pyszny, rozgrzewający krupnik z suszonymi podgrzybkami i kaszą orkiszową, wegetariańską odmianę czulentu - czulent z tempehu i białej fasoli, a na deser daktyle w czekoladzie nadziewane tahini. Warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej poprowadzi Michał Lachur, szef kuchni Organic Corner.
CKJ, ul. Andersa 15. Koszt udziału: 50 zł. Czas trwania: ok. 2 godzin.
Ilość miejsc ograniczona! Zapisy i informacje pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
***
CKJ oferuje wiele rodzajów warsztatów dla wszystkich grup wiekowych.
Centrum Kultury Jidysz – informacje i zapisy
- ul. Andersa 15 Warszawa, czynne od poniedziałku do piątku 9.00-17.00 lub do zakończenia ostatnich zajęć oraz w wybrane niedziele.
Zapisy i kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 22 409 91 00
Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji