Grill po wegetariańsku

Burgery z grzybami 1

Grill kojarzy nam się głównie z mięsem, jak się okazuje, bardzo niesłusznie.

Wegetarianie wcale nie muszą rezygnować ze spotkań przy ruszcie, szczególnie, że latem są one tak popularne. Wystarczy kilka pomysłów, ulubione warzywa i można przygotować pyszne dania na grilla. Koniecznie wypróbujcie przepisy ekspertów marki Sandra.

Sekretem smacznych dań z grilla, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich, są odpowiednie przyprawy i marynaty. Jeśli warzywa mają przejść smakiem sosów, warto pozostawić je na kilka godzin, lub najlepiej na całą noc, w chłodnym miejscu. Po takim przygotowaniu każde danie będzie smaczne i aromatyczne.

Burgery z grzybami portobello

Grzyby portobello to nic innego jak odmiana popularnej… pieczarki. Kucharze chwalą je za wyjątkową zdolność do pochłaniania smaków i zapachów. Dlatego tak dobrze się je marynuje – w krótkim czasie grzyby zyskują smak i aromat przypraw.

Składniki:

  • 2-3 pieczarki portobello
  • 3 łyżki sosu BBQ
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Łyżka harissy marki Sandra
  • Łyżka soku z cytryny
  • Bułki
  • Rukola
  • Ser pleśniowy
  • Papryka czerwona

Przygotowanie: